Μέλος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού

Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

Πρωτομαγιά με αγωνιστικό, απεργιακό “Παρών”. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία - όχι αργία.

Πρωτομαγιά με αγωνιστικό, απεργιακό “Παρών”. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία - όχι αργία.

Θεσσαλονίκη, 29 Απριλίου 2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Πρωτομαγιά με αγωνιστικό, απεργιακό “Παρών”. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία - όχι αργία.

 

Η φετινή Πρωτομαγιά, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, αμφισβήτηση και καπήλευση των  συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.

Σε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της διαβίωσης, η ακρίβεια, η φτώχεια, οι ανισότητες, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναδεικνύονται σε κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης συντασσόμενη με τις κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ, συμμετέχει στην απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) τη Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024.

Οι άνθρωποι της ενημέρωσης, ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που βιώνουμε την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και ελεύθερο επαγγελματία, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Ενημέρωσης, με χρήση των SLAPPs και φαινομένων «παρακολούθησης» του δημοσιογραφικού έργου.

Η προστασία και ενίσχυση των θέσεων εργασίας, η αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απόκρουση των απολύσεων, των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα, η λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των ανέργων, η προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να είναι εύρωστα και βιώσιμα και της δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους τους ασφαλισμένους, αποτελούν πάγιες αγωνιστικές, διεκδικήσεις όχι μόνο για το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία.

Η 1η του Μάη, σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, δυναμώνει και ισχυροποιεί τη φωνή όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ για:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα με άμεση αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Αύξηση μισθών σε επίπεδα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του διαρκώς αυξανόμενου κόστους ζωής και να δίνουν τη δυνατότητα ζωής με αξιοπρέπεια για κάθε εργαζόμενο κι εργαζόμενη.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
  • Αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπισης της ανεργίας και την προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  • Αυστηρά μέτρα απέναντι στις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία εν συνόλω.

 

Η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση το πρωινό της

1ης Μαΐου στην Καμάρα στις 10.30πμ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μέλος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού
Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας
Μακεδονίας - Θράκης

Αριστοτέλους 32,
6ος όροφος, Γραφείο 2, Ε.Κ.Θ.,
Θεσσαλονίκη,
54631

2312209596

2312209596

info[at]etermth[dot]gr

www.etermth.gr