Μέλος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού

Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης, θα συμμετέχει στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022, αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με τις διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών – οικονομική, υγειονομική και πλέον την ενεργειακή και την κρίση ακρίβειας και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που επιτίθενται στις κατακτήσεις των εργαζόμενων και αμφισβητούν ακόμα και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα.

Το τελευταίο διάστημα και οι τεχνικοί ραδιοφωνίας μαζί με το σύνολο της  ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε την καθημερινή τρομοκρατία της ακρίβειας και της φτώχειας, βλέποντας τους μισθούς μας πρακτικά να εξαϋλώνονται με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στο κόστος στέγασης, ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κλπ. Αυξήσεις που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 12%, δημιουργώντας μία ασφυκτική κατάσταση, που έρχεται να προστεθεί στην υγειονομική κρίση της πανδημίας και την δεκαετή κρίση των μνημονίων.

Η αύξηση όχι μόνο του κατώτατου μισθού αλλά συνολικά των αμοιβών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όχι μόνο στον κλάδο των ΜΜΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, είναι επιτακτική και ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες και δεν μπορεί παρά να αποτελεί κομβικό αίτημα και σταθερή διεκδίκηση από τα σωματεία και τις ενώσεις των εργαζόμενων.

Γι’ αυτό το λόγο ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου έως τις 05.00 π.μ. της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου σε όλα τα ραδιόφωνα της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ,

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:

  • ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ
  • Απασχόληση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας
  • Επαναφορά των περικοπών στις συντάξεις
  • Αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη
  • Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί αποτροπή της κερδοσκοπίας
  • Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης κατά της κρίσης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
  • Μεταρρύθμιση της λειτουργίας της Αγοράς Ενέργειας. Αναγνώριση της ενέργεια ως δημόσιο αγαθό – άμεσες δημόσιες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της κρίσης και των συνεπειών των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων.
  • Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν.

Το ΔΣ της Ε.Τ.Ε.Ρ. Μ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου και σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου  είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  Ο Γενικός Γραμματέας
Γκαμπέλης Αλέξιος Εξίογλου Μενέλαος

Μέλος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού
Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας
Μακεδονίας - Θράκης

Αριστοτέλους 32,
6ος όροφος, Γραφείο 2, Ε.Κ.Θ.,
Θεσσαλονίκη,
54631

2312209596

2312209596

info[at]etermth[dot]gr

www.etermth.gr