Μέλος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού

Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

24ωρη Πανελλαδική απεργία

24ωρη Πανελλαδική απεργία

Θεσσαλονίκη 11 Μαΐου 2007

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ‘Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης,  ομόφωνα αποφάσισε να ενώσει την φωνή του με όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα , συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ  και η ΑΔΕΔΥ, με έναρξη την Τρίτη 15 Μαΐου 2007 ώρα 06.00 πμ και λήξη την Τετάρτη 16 Μαΐου 2007 ώρα 06.00 πμ

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

  • Τη διελεύκανση σε βάθος της υπόθεσης των ομολόγων και των άλλων μεθόδων καταλήστευσης των αποθεματικών και απόδοση ευθυνών.
  • Την άμεση αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί τα Ταμεία από τα νέα προϊόντα, με την ανάκληση των δομημένων ομολόγων και την αντικατάσταση τους με ομόλογα σταθερού επιτοκίου.
  • Τη θεσμική κατοχύρωση της Διοίκησης των Ασφαλιστικών Ταμείων από εκπροσώπους των ασφαλισμένων και όχι από διορισμένους Κρατικούς ή Κυβερνητικούς υπαλλήλους.
  • Τη διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων, έξω από τη κρατική διαχείριση και την κερδοσκοπία της αγοράς.
  • Την αλλαγή του τρόπου ορισμού των Διοικητικών Συμβουλίων των Ασφαλιστικών Ταμείων, με ενίσχυση του ρόλου των εργαζομένων και αξιοποίηση των σχετικών διαδικασιών της Βουλής.
  • Τη συμμόρφωση των εργοδοτών με την κρατούσα εργατική νομοθεσία, με ταυτόχρονο τερματισμό της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που επιχειρούν μέσω της μονομερούς επιβολής της ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας.
  • Το σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων με σταθερή απασχόληση και πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται.
  • Τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Τη διακοπή των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης και καθ’ όλο το χρονικό διάστημα διενέργειάς, της θα εκπέμπεται μόνο προηχογραφημένη μουσική, τραγούδια και διαφημίσεις (TAPES – PC), καθώς και το Σήμα του Σταθμού χωρίς καθόλου λόγο (ζωντανό ή ηχογραφημένο), είτε από Δημοσιογράφους είτε από μουσικούς παραγωγούς.

Συνάδελφοι,

Η αγωνιστική συμμετοχή όλων των μελών είναι σημαντική και αποτελεί εγγύηση για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ενώσεις των Μ.Μ.Ε.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μέλος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού
Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας
Μακεδονίας - Θράκης

Αριστοτέλους 32,
6ος όροφος, Γραφείο 2, Ε.Κ.Θ.,
Θεσσαλονίκη,
54631

2312209596

2312209596

info[at]etermth[dot]gr

www.etermth.gr