Μέλος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού

Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

Χορεύοντας με τους λύκους

Χορεύοντας με τους λύκους

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

01/04/2020

Ανακοίνωση

Χορεύοντας με τους λύκους

Ο ελληνικός λαός έχει «συλλάβει» πολλές φορές τον λύκο να χαίρεται στην αναμπουμπούλα – κατά την λαϊκή παροιμία. Οι μέρες αυτές που διανύουμε είναι πρωτόγνωρες για όλους και δεν επιτρέπουν την δράση «λύκων» κατά του κοινωνικού συνόλου.

Ειδικά στον κλάδο μας θα έπρεπε όλοι να εργάζονται πυρετωδώς και να ενημερώνουν την ελληνική κοινωνία για τις δυναμικές εξελίξεις στον θέμα της πανδημίας. Κάποιοι από τους  εργοδότες μας αντιθέτως αναιρούν τον κοινωνικό ρόλο των Μ.Μ.Ε., που οι ίδιοι υπερασπίζονται, όταν πρόκειται να εισπράξουν επιδοτήσεις ή να σταματήσουν μία απεργία.

Ούτε δύο χρόνια δεν έχουν περάσει από τότε που οι ιδιοκτήτες των ραδιοσταθμών Αττικής (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.), με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι, έθεταν εαυτό ως ενεργό κοινωνικό εταίρο και δήλωναν πως βρίσκονταν «στη διάθεση των εντεταλμένων οργάνων πολιτικής προστασίας, για μελέτη και σχεδιασμό αξιοποίησης των μέσων ραδιοφώνου, ως μηχανισμού ενημέρωσης πολιτών, κατά την εφαρμογή των σχεδίων έκτακτης ανάγκης.»

Τι ισχύει τελικά; Πως θα συμβούν όσα περιγράφουν οι ίδιοι; Θέτοντας σε μία τουλάχιστον «περίεργη» αναστολή ραδιόφωνα; Αναστέλλεται η ενημέρωση; Τι έχει να πει το Ε.Σ.Ρ.; Θα ασχολείται μόνο με τις κρέμες του Βελόπουλου ή θα δει τα ουσιαστικά θέματα αδειοδότησης;

Οι επιλογές αυτές των εργοδοτών είναι αυθαίρετες και παράνομες, δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να νομοθετεί ενάντια στο Σύνταγμα και στις διατάξεις του Δικαίου της Ε.Ε.

Η υποχρέωση των εργοδοτών (Οδηγία 2002/14/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και Π.Δ. 260/2004)....

Μέλος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού
Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας
Μακεδονίας - Θράκης

Αριστοτέλους 32,
6ος όροφος, Γραφείο 2, Ε.Κ.Θ.,
Θεσσαλονίκη,
54631

2312209596

2312209596

info[at]etermth[dot]gr

www.etermth.gr